0313 414 167 info@het-goede.nl
Selecteer een pagina

Desembrood

Bij Bakkerij Het Goede maak je kennis met écht ambachtelijk desembrood, een lokaal en duurzaam product van topkwaliteit. Wanneer je ons desembrood koopt, proef je de liefde en aandacht die in ieder brood gaat.

Lokaal en duurzaam

De ingrediënten voor jouw desembrood komen rechtstreeks van de Achterhoekse velden. We gebruiken enkel lokaal geteelde granen zoals tarwe en spelt, afkomstig van De Slaege in Silvolde, die vervolgens worden gemalen in de molen in Vragender. Een kleine afstand van `akker tot bakker’ dus. Wel zo duurzaam!

Voordelen van desembrood

  • Mineralen in desembrood worden beter opgenomen door het lichaam.
  • Desem breekt glutenketens af, verbetert de verteerbaarheid en vermindert de kans op een opgeblazen gevoel. Ook verdragen mensen met een glutenintolerantie dit brood vaak beter.
  • Het zetmeel in desembrood wordt gelijkmatiger omgezet in suikers, wat resulteert in een lagere bloedsuikerpiek na het eten.
  • Tijd is smaak, zoals bij wijn of kaas. Ons deeg rijpt 20 tot 24 uur, wat zorgt voor een diepgaande smaakontwikkeling.

Onze werkwijze

Vaak horen we dat men denkt dat desembrood zwaar en zuur is. Ons desembrood wordt bereid op de Franse manier in plaats van de Duitse en is daardoor niet zuur. Deze methode leidt tot een desem dat rijk is aan melkzuurbacteriën en arm aan azijnzuren. Dit geeft een licht en smaakvol ‘yoghurt-zuurtje’. Na het rijzen bakken we het brood direct op de stenen vloer van de oven. Dit zorgt voor een knapperige korst en draagt bij aan een heerlijke smaak.

 

Desembrood bij ons kopen is kiezen voor een puur en authentiek product. Kom langs en proef zelf hoe desembrood kan zijn: heerlijk, luchtig en vol van smaak.