Selecteer een pagina

Assortiment

Desembrood 

Desembrood van Het Goede is vooral erg lekker brood. Het heeft om te beginnen veel meer smaak dan regulier brood en een krokante dunne korst. Daarbij is het veel beter verteerbaar en geeft het sneller een aangenaam verzadigd gevoel. Desembrood bestaat uit water, bloem, zout en desem. Desem is het rijsmiddel. Het is een papje van bloem met water, dat lang de tijd krijgt om te rijzen. Melkzuurbacteriën en natuurlijke gisten doen in die tijd zelf het werk.


Desembrood maken vergt iets meer tijd, aandacht en liefde. Als bakker stelt Victor zelf het ideale recept samen voor zijn witbrood, volkoren-, meerzaden- en speltbrood. Desembrood van verschillende bakkers smaakt dan ook net iets anders. Het brood van Het Goede heeft een volle smaak en een heerlijk knapperige korst. Brood met karakter dus.
Het desembrood heeft ook de naam gezonder te zijn dan gewoon brood. Dankzij het lange en zorgvuldige desemproces zouden vezels, vitaminen, mineralen en andere gunstige stoffen beter opgenomen worden door je lichaam. Dat is overigens nog niet wetenschappelijk aangetoond. Wel is het brood beter verteerbaar en is door structuur en smaak je hongergevoel eerder bevredigd. In calorieën is desembrood vergelijkbaar met regulier brood. 

Broodsoorten

Elke week vers brood van Het Goede? Neem binnenkort een broodabonnement!

Binnenkort volgt meer informatie over het afsluiten van abonnementen! Houd hiervoor deze website en facebook in de gaten.

Hieronder zie je waar je allemaal uit kunt kiezen. Alles even vers,  puur, gezond en voedzaam!

Wit desem brood

Mijn witbrood bestaat uit tarwebloem, water en een beetje zout. Doordat de bloem niet volledig is uitgezeefd, is er iets meer van de graankorrel in achtergebleven dan in fabrieksmatig geproduceerde bloem. Hierdoor is mijn witbrood iets grauwer dan “normaal” witbrood. Bijkomend voordeel, het brood bevat meer voedingswaarde dan gewoon witbrood.

 

Spelt desem brood

Mijn speltbrood is een half volkoren speltbrood. Dat wil zeggen dat het brood voor de helft uit speltbloem en de andere helft uit volkoren speltmeel bestaat. Daarnaast bestaat het brood uit water en een beetje zout.

Volkoren desem brood

Mijn volkorenbrood bestaat uit volkoren tarwemeel, water en een beetje zout. Volkoren betekent dat de graankorrel is vermalen, maar dat alle bestanddelen van de graankorrel nog in het meel zitten. Dat betekent dus dat het meel, naast de bloem, ook de kiem en de zemel bevat.

Meergranen desem brood

Mijn meergranenbrood is een half volkorenbrood. Dat wil zeggen dat het brood voor de helft uit tarwebloem en de andere helft uit volkoren tarwemeel bestaat. Naast het water en zout bevat dit brood een zadenmengsel van zonnebloempitten, sesamzaad en lijnzaad. Dit mengsel zit door het deeg én voor het bakken wordt het deeg door het zadenmengsel gerold, waardoor het brood een mooie afwerking van zaden krijgt.

Wit desem baguette

Wit desem baguette

Speciale feestdagen brood

Voor Pasen, Kerstmis en speciale gelegenheden bakt Het Goede bijzondere broden. Hou onze aanbiedingen in de gaten. En abonneer je op onze nieuwsbrief om geen special te missen.

Tot slot

Mijn wit-, volkoren-, meergranen- en speltbrood worden gemaakt met tarwebloem, volkoren tarwemeel, speltbloem en volkoren speltmeel van De Slaege uit Silvolde. De granen van De Slaege worden allemaal steengemalen bij de molen De Vier Winden in Vragender. Kenmerkend voor steengemalen bloem/meel is dat er geen toevoegingen in de vorm van ascorbinezuur (vitamine C), gluten, actief moutmeel en/of enzymen worden gedaan. De graankorrel wordt vermalen en verdwijnt, al dan niet gezeefd, in de zak.
Voor al het bovenstaande brood maak ik gebruik van desem als rijsmiddel. Desem is een mengsel van gelijke delen water en bloem dat bij een bepaalde temperatuur gaat fermenteren. Bij dit fermentatieproces ontstaan bacteriën en gisten die ervoor zorgen dat het brood kan rijzen.

 

Telefonisch contact?

Bel 06-23742353 om je wensen en bestelling door te geven.

Dieren

Info

www.het-goede.nl

info@het-goede.nl

KvK. nr: 74954369

BTW. nr: NL001867472B15

Volg Het Goede via Social Media